Новини

Начало / Новини / Практическо ръководство за пазара на европейски зе...

Практическо ръководство за пазара на европейски земеделски продукти в Канада

19.04.2017г.

Практическо ръководство за пазара на европейски земеделски продукти в Канада

Представяме на Ваше внимание ръководство, което предлага практическа информация, свързана с пазара на хранителни продукти и напитки в Канада по категории, както и общ нормативен преглед относно изискванията за достъп до канадските пазари. Същото би ползвало българските производители на селскостопански продукти и храни, експортно ориентирани към канадските пазари и търсещи информация от общ характер за канадския бизнес климат, която би им помогнала за успешна продуктова презентация; добро позициониране и корпоративна идентичност на канадския пазар. Ръководството би било полезно на търсещите специфична аналитична информация по стокови групи, както и информация за санитарни и фитосанитарни изисквания; технически регламенти; стандарти и други изисквания, както и за процедурите по митническото оформяне на стоки по реда и при условията на Всеобхватното икономическото и търговско споразумение между ЕС и Канада (CETA). Справочникът представя по-конкретна пазарна информация за 15 продуктови категории, като ориентира в съответните пазарни ниши: преработени плодове и зеленчуци; пресни плодове и зеленчуци; преработени меса; пресни меса; зърнени култури; печива; шоколадови изделия; живи растения и памук; захарни изделия; вина; бира; високоалкохолни напитки; пчелен мед и клей; зехтин и млечни продукти.

Представена е и информация за потреблението на стоки от изброените категории, за пазарния дял на такива стоки от европейски страни и тенденциите по продуктови групи; за ключовите пазари по географски критерии, както и информация за възможностите, предимствата и слабите страни при износа на хранителни продукти и напитки от европейски страни към Канада – по принцип и към отделни нейни провинции/територии. 

При интерес от получаване на ръководството (файл 6МВ) моля заявете интерес и посочете ваши контактни детайли на Милена Стоева, тел: +359 29320934, E-mail: ierc3@bia-bg.com